شپش سر در کمین شماست
شپش نوعی حشره کوچک ، انگلی و بدون بال است طول بدن يك شپش بالغ حدود 3-1 ميلي متر است که برروی سر، مژه و ابرو ها یافت می شود و روزانه چندین بار از خون انسان استفاده می کند. اين حشرات توانايي پرواز يا جهيدن يا نفوذ به درون پوست سر را ندارند ولي شش پاي آنها كاملاً براي چسبيدن به موها تكامل يافته است. وجود شپش سر دليل بر عدم نظافت نيست. هر فردی با هر سن و جنسی و با هر سطح اجتماعی و اقتصادی ممکن است به آن مبتلا شود . ابتلا به شپش سر در تمام جوامع ودر هر شرایط آب و هوایی ممکن است رخ دهد. طول و رنگ مو تاثیری در ابتلا به شپش نداشته ، شامپو کردن معمولی باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمی شود .
این حشره نمی تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و فقط از طریق تماس مستقیم منتقل می شود. از آنجایی که تماس نزدیک در بچه ها امری شایع است ، بیشتر در کودکان خردسال و مهدکودک ها و کودکان دوران ابتدایی شیوع دارد .این بیماری علاوه بر تماس نزدیک سر با سر با به اشتراک گذاشتن کلاه ، شانه ، روسری و سنجاق هم منتقل می شود. وقتی کودک مبتلا شد بقیه افراد خانواده نیز در معرض خطر ابتلا قرار می گیرند.هرچند شپش سر مشکلی خطرناک نیست ، اما می تواند باعث خارش شدید و غیرقابل تحمل شود که ناشی از تحریک پوست با بزاق و ترشحات شپش می باشد.معمولاً خارش در ناحیه پشت سر و اطراف گوش ها بوده و یا دراین نقاط از شدت بیشترى برخوردار است . اولین علائم بالینی در سر ، موقعی اتفاق می افتد که شپش شروع به حرکت می کند که معمولاً از حاشیه دو طرف سر شروع می شود و بعد به طرف مرکز سر گسترش می یابد .
تشخیص شپش
شپش سر اغلب با چسبیدن به قاعده مو خود را از چشمان شما مخفی می کند ، ضمن آنکه از نور و گرما هم گریزان است . لذا بیشتر مشاهده تخم ( رشک ) های چسبیده به مو است که شک به بیماری را بر می انگیزد .نکته مهم افتراق رشک از شوره سر است ، شوره سر در واقع پوست مرده است که به راحتی از مو جدا می شود . گاهی اوقات بقایای اسپری های مو هم ممکن است با رشک اشتباه شوند . رشک ها یک شکل وتخم مرغی شکل بوده ، به مو در نزدیکی پوست چسبیده اند و عمدتا در گیجگاه ها ، بالای گوش ها و پشت گردن دیده می شوند و برای جدا کردن آن ها از مو استفاده از ناخن ها ضروری بوده و به راحتی جدا نمی شوند .معمولا درمان شپش سر با شامپو پرمترین انجام می شود که دو بار درمان به فاصله هفت روز لازم است . در این فاصله شانه زدن مو با شانه دندانه ریز آغشته به سرکه سفید جهت از بین بردن رشکها توصیه می شود . همچنین بعداز هر بارشامپو زدن شستن واتو کردن یا جوشاندن همه پوشاکی که باسر تماس داشته الزامی است.بعد از اتمام درمان معاینه مجدد توسط پزشک متخصص پوست جهت اطمینان از بهبودی کامل لازم میباشد .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت و درمان زخم و پوسته پوسته شدن سر
تاریخ انتشار : 1401-06-09تاریخ بروز رسانی : 1401-06-12 -
رفع رنگدانه های پوستی با لیزر درمانی
تاریخ انتشار : 1402-01-24تاریخ بروز رسانی : 1402-02-04 -
انگل دمودکس مایت چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-08-26تاریخ بروز رسانی : 1401-08-28 -
ترک پوستی یا استریا چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-12-22تاریخ بروز رسانی : 1403-06-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین [ 1402-06-15 ]
خانم دکتر این شپش ها بیشتر کجاها هستند که مراقب باشیم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .