علت پیری پوست صورت چیست؟
پیری زودرس پوست و بروز چین و چروکهای پوستی همیشه یکی از مهمترین دغدغه های انسانها بوده و هست.همه ما می دانیم که مهمترین عامل پیری پوست و بروز چین و چروک صورت، افزایش سن است.از حدود سن سی سالگی، رشته های کلاژن والاستین که عوامل سفتی پوست هستند شروع به شکسته شدن می کنند که این امر منجر به بروز چروکهای پوستی می شود،با افزایش سن نمی توان مبارزه کرد ولی نکته مهم اینست که بجز افزایش سن، که عاملی غیر قابل کنترل محسوب می شود.می توان با شناخت عوامل قابل کنترل منجر شونده به پیری زودرس پوست، تا حدی بروز چروکهای پوستی را به تاخیر انداخت.در این مقاله سعی می کنیم شما را با عوامل پیری زودرس پوست آشنا کنیم.
امروزه روشهای موثر، به روز و متعددی برای جوانسازی پوست وجود دارد که برخی با بکارگیری لیزر، تزریق فیلر و ... میتوانند حس جوانی و شادابی را به پوست شما هدیه نمایند. این روشها اغلب بدون نیاز به جراحی و به صورت سرپایی انجام میشوند و با نتایج رضایت بخشی نیز همراه هستند. شما میتوانید جهت بهره گیری از انواع روشهای جوانسازی در اصفهان، به مطب تخصصی دکتر فاطمه عندلیب مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز بهره مند شوید. شماره تلفن هماهنگی و دریافت نوبت : 36260819
1) اشعه uv خورشید
شاید بتوان اشعه یو وی خورشید رامهمترین عامل بیرونی ایجاد کننده چروک پوست دانست. این اشعه با آسیب به رشته های کلاژن و الاستین باعث ایجاد چروکهای پوستی می شود.همچنین این اشعه با تولید رادیکالهای آزاد در پوست مانع فعالیت سلولهای کلاژن ساز می شود.لازم به ذکر است که سولاریوم هم با همان مکانیزم های اشعه یو وی خورشید منجر به پیری زودرس پوست می شود.
2) سیگار وقلیان
قبل از پرداختن به اثرات مضر سیگار بروی پوست ذکر این نکته حائز اهمیت است که تمام اثرات منفی سیگار بروی پوست که در ذیل ذکر می شود در مورد قلیان هم صادق است.بعد از نور خورشید، مهمترین عامل خارجی مولد چروک صورت، سیگار است.سیگار علاوه بر آسیب به ارگانهای داخلی، شدیدا به پوست صدمه می زند. تاثیرات مخرب سیگار در بروز چروک زودرس پوست، در خانمها دو برابر اقایان است.نیکوتین موجود در سیگار با ایجاد انقباض در عروق پوستی، خونرسانی به پوست را مختل می کند و در نتیجه رسیدن مواد مغذی به پوست دچار اختلال می شود.همچنین در فرد سیگاری، تولید حجم وسیعی از مواد سمی، باعث آسیب به رشته های کلاژن و الاستین می شود.
علاوه بر اثرات مستقیم نیکوتین موجود در سیگار بر روی رشته های کلاژن و الاستین، به دلیل انقبا ض دائم عضلات اطراف دهان در افراد سیگاری، اغلب این افراد دچار چروکهای عمیق عمودی در اطراف دهان می شوند.همچنین با توجه به تحریک چشمها توسط دود سیگار و متقابلا جمع کردن چشمها، در افراد سیگاری خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم عمق بیشتری دارند.همه این عوامل باعث می شوند که،افراد سیگاری معمولا پوست زرد یا رنگ پریده و متمایل به خاکستری داشته باشند و خیلی زودتر دچار چروکهای پوستی شوند.نکته مهم دیگر اینست که در افراد سیگاری، ترمیم پوستی به شدت به تعویق می افتد .در نتیجه انجام کارهای جوانسازی مثل لیزر و نیدل آر اف و انواع پیلینگ در این افراد باید با احتیاط بیشتری انجام شود.
3) مشروبات الکلی
پنجاه در صد مشروبات الکلی از قند تشکیل شده است .تحقیقات نشان داده اند که مصرف مواد سرشار از قند، بعلت شکننده کردن رشته های کلاژن و الاستین، به بروز چروک صورت کمک می کنند.همچنین مصرف مداوم مشروبات الکلی باعث قرمزی مداوم صورت بعلت گشادی بیش از حد عروق پوست می شود، که این امر منجر به ایجاد ظاهری ناخوشایند می گردد.
4 ) به پهلو یا به شکم خوابیدن :
به توجه به اینکه ، در این نوع خوابیدن ، قسمت هایی از صورت تحت فشار قرار می گیرد ، در نتیجه به مرور زمان ، در نواحی تحت فشار بروز چروک های پوستی تسریع می شود . بهترین نوع خوابیدن ، خوابیدن به پشت می باشد .
امروزه حجم کم موها یا تاسی به دلیل ریزش مو به یکی از دغدغه های اساسی افراد در مورد ظاهرشان بدل شده است. اگر چه در برخی موارد انواع روشهای درمانی برای ریزش مو ممکن است موثر نباشد؛ ولی در اغلب موارد، استفاده از شیوه های جدید درمانی از قبیل مصرف داروهایی مانند ماینوکسیدیل وفیناستراید، و بکارگیری روشهایی مانند مزوتراپی، پی آر پی، هیر فیلر و ... میتواند موجب رضایت افراد از افزایش موهایشان باشد. اگر شما هم با ریزش مو مواجه هستید؛ میتوانید با مراجعه به مطب دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو در اصفهان، از مناسب ترین و بهترین روش درمانی استفاده نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
راه های پیشگیری از پیری زودرس پوست
تاریخ انتشار : 1395-09-26تاریخ بروز رسانی : 1400-11-04 -
جلوگیری (پیشگیری) از چروک صورت
تاریخ انتشار : 1400-12-26تاریخ بروز رسانی : 1401-01-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :خشوئی [ 1402-06-15 ]
سلام خانم دکتر ازتون تشکر میکنم که وقتتون رو میزارین و با حوصله جوابمون رو میدین یک دنیا تشکر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .