علت و علائم قارچ پوستی دست
به طور معمول، پوست در برابر عفونت به عنوان یک سد مؤثر و محافظ عمل میکند. با این حال ممکن است هرگونه آسیب دیدن یا شکستن لایههای سطحی پوست، به قارچها اجازه دهد که باعث بروز عفونت شوند. عفونت قارچی که مایکوز نیز نامیده می شود، یک بیماری پوستی است که توسط قارچ ایجاد می شود. میلیون ها گونه قارچ وجود دارد که در خاک، روی گیاهان، روی سطح خانه و روی پوست شما زندگی می کنند. حدود نیمی از قارچها مضر هستند که اگر روی پوست بنشینند میتوانند باعث عفونت قارچی شوند. هنگامی که شرایط برای رشد و تکثیر قارچها مطلوب باشد، قارچها بیماریزا و یا مستعد ایجاد بیماری میشوند. شرایط گرم و مرطوب، شرایط بهداشتی ضعیف و یا لباسهای تنگ میتوانند باعث ایجاد شرایطی مناسب برای رشد و تکثیر قارچها شوند. این بثورات میتوانند در هر نقطهای از بدن ظاهر شوند. قارچ پوستی غالباً از طریق تماس مستقیم از فردی به فرد دیگر یا از حیوان به انسان منتقل شده و منجر به مشکلات پوستی مانند بثورات قرمز رنگ یا تاول میشود.
برای تشخیص و درمان بیماری های پوستی، همچنین حفظ زیبایی و جوانسازی پوست، بهترین راه، مراجعه به متخصص پوست و مو است. همشهریان گرامی! شما میتوانید در صورت نیاز، به کلینیک پوست، مو و لیزر دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز استفاده کنید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حاصل فرمایید.
علت قارچ پوستی
در موارد زیر، احتمال ابتلا به عفونت قارچی ( قارچ پوستی ) زیاد میشود:
- اگر به تازگی آنتیبیوتیک دریافت کردهاید.
- اگر استروئید دریافت کردهاید.
- دیابت دارید.
- افزایش وزن دارید.
- قبلاً دچار عفونت قارچ پوستی بودهاید.
- سیستم ایمنی ضعیفی دارید.
- پوستتان مرطوب است.
- اگر بدن خود را بعد از عرق کردن و یا دوش گرفتن، خشک نمیکنید.
علائم قارچ پوستی
علائم عفونت قارچی به نوع قارچ بستگی دارد؛ اما علائم رایج شامل موارد زیر است:
- عفونت قارچی اغلب به عنوان ظاهری خشن و گاهی اوقات خونریزی دار در پوست ظاهر می شود.
- عفونت قارچی ممکن است به عنوان یک شکل دایره ای در اندازه های مختلف ظاهر شود با این وجود، عفونت های قارچی ممکن است همیشه ضایعات دایره ای شکل را ایجاد نکنند؛ اما سبب تیره شدن و قرمزی پوست با پوسته پوسته شدن و سفید شدن می شود.
- اغلب اوقات، منطقه آسیب دیده می خارد و گاهی اوقات مرطوب است یا بوی بد دارد.
- برای افرادی که دارای عفونت قارچی طولانی مدتی هستند، رنگ پوست تیره ایجاد می شود و زمانی که زمان زیادی می گذرد ، معمولاً به پوست های اطراف گسترش پیدا می کند.
افراد مستعد ابتلا به قارچ پوستی
شما در معرض خطر ابتلا به یک قارچ پوست هستید اگر:
- سیستم ایمنی ضعیفی توسط Hiv / AIDS یا سرطان دارید.
- سابقه عفونت پوستی دارید.
- سطح بالای قند خون یا دیابت کنترل نشده دارید.
- استروئید مصرف می کنید.
- یک دوره از آنتی بیوتیک دارید.
- چاق هستید یا اضافه وزن دارید.
تشخیص قارچ پوستی
معمولاً عفونتهای قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده میشوند. لکهها و ضایعات عفونتهای قارچی منحصربهفرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده میکند تا لکهها را واضحتر ببیند. به علاوه، ممکن است او برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونهبرداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.
درمان قارچ پوستی دست
معمولاً انواع داروهای ضد قارچ باعث از بین رفتن سلول های قارچی یا جلوگیری از رشد و تکثیر آنها میشوند. بخشی هایی از سلول های مورد هدف توسط داروهای ضد قارچ شامل غشای سلول قارچ و دیواره سلول هستند. این دو بخش از سلول ها محافظت می کند؛ زیرا در اثر آسیب دیدن، سلول ها نشت کرده و آسیب می بینند. بدن انسان دارای این ساختارها نیست، به این ترتیب داروهای ضد قارچ این سلول ها را بدون آسیب رساندن به سلول های بدن مورد هدف قرار می دهند.
درمانهای موضعی ضد قارچ، به صورت کرم، لوسیون و پودرهای دارویی وجود دارند که بر روی پوست مالیده میشود.
داروهای ضدقارچ خوراکی که انواع مختلفی دارند، از جمله:
- میکونازول به صورت ژل خوراکی و نیستاتین نیز به صورت مایع (برای اعمال در دهان) در بازار وجود دارند. از این داروها برای درمان برفک (عفونت کاندیدال) دهان و گلو استفاده میشود.
- تربینافین، ایتراکونازول، فلوکونازول، پوساکونازول و وریکونازول به صورت قرص موجود بوده و توسط بدن جذب میشوند. از این داروها برای درمان انواع عفونتهای قارچی استفاده میشود.
- داروهای تزریقی ضدقارچ. این نوع داروها زمانی استفاده میشوند که یک عفونت قارچی جدی در بدن وجود داشته باشد. آمفوتریسین، فلوسیتوزین، ایتراکونازول، وریکونازول، آنیدولافانگین، کاسپوفانگین و میکافانگین داروهایی هستند که گاهی اوقات به صورت تزریقی استفاده میشوند. استفاده از هر دارو بسته به نوع قارچ عامل عفونت بستگی دارد.
روشهای درمانی متعدد و موثری از قبیل لیزر فرکشنال ، استفاده از صفحات سیلیکون، کرایو تراپی همراه با تزریق داخل ضایعه کورتیکوستروئید، تزریق داخل ضایعه 5-FU و استفاده از دستگاه PDL ، جهت رفع اسکار و جای سوختگی توسط دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای درمان میلیا یا کیست میلیوم
تاریخ انتشار : 1402-02-04تاریخ بروز رسانی : 1402-02-14 -
بیماری پروانه ای چیست؛ علائم بیماری پروانه ای (بیماری EB )
تاریخ انتشار : 1403-02-21تاریخ بروز رسانی : 1403-02-29 -
درباره بیماری پوستی پسوریازیس چه میدانید؟
تاریخ انتشار : 1401-04-07تاریخ بروز رسانی : 1401-04-13 -
بیماری گال چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-06-05تاریخ بروز رسانی : 1401-06-16 -
علت ایجاد قارچ ناخن دست و پا
تاریخ انتشار : 1401-11-25تاریخ بروز رسانی : 1401-12-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :میترا [ 1402-04-01 ]
دستم یک زره قارچ داره باید چه کار کنم خب سه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .