روش از بین بردن موهای زائد هورمونی
یکی از عوارض ابتلا به بیماریها و اختلالات هورمونی، رویش موهای زائد ضخیم و پررنگ در نقاط مختلف بدن به ویژه نقاطی است که انتظار رویش مو در آن ناحیه خیلی پیشبینی نشده است. موهایی که رویش آنها ناشی از بهمریختگی تعادل هورمونی است موهای سرسختی هستند که حتی بعد از لیزر موهای زائد باز پیدا میشوند، بنابراین پزشکان با مشاهده موهایی که نشانههایی از اختلال هورمونی دارند، فرد را به متخصص مربوطه ارجاع می دهند تا با بررسی و آزمایش مشخص شود رویش موی زائد آنها ناشی از بیماریهای هورمونی است و یا به دلایل دیگری اتفاق افتاده است.
موهای زائد هورمونی و یا هیرسوتیسم از جمله شایع ترین بیماری های موهای زائد است که در نتیجه تولید افراطی و یا عملکرد هورمونی با نام آندروژن در بدن رخ می دهد. این هورمون توسط تخمدان ها یا غدد فوق کلیوی ترشح شده و به شکل موضعی در پیاز مو تولید می شود. با اینکه همه بانوان در بدن خود تولید آندروژن ها را دارند؛ اما سطح بالای این هورمون می تواند منجر به هیرسوتیسم شود. دو مورد از رایج ترین علل بروز این مشکل در افراد، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و هیرسوتیسم ایدیوپاتیک هستند که هر دو مورد با انجام معاینه بدنی، بررسی تاریخچه بیماری های خانوادگی و فردی و گاهی آزمایش های خون تشخیص داده می شوند.
برای تشخیص و درمان بیماری های پوستی، همچنین حفظ زیبایی و جوانسازی پوست، بهترین راه، مراجعه به متخصص پوست و مو است. همشهریان گرامی! شما میتوانید در صورت نیاز، به کلینیک پوست، مو و لیزر دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز استفاده کنید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حاصل فرمایید.
موارد مستعد موهای زائد
برخی از زنان با داشتن ویژگیهای زیر بیشتر به موی زائد در پیشانی، کمر، صورت و… مبتلا میشوند:
- زنان با داشتن سندروم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)
- افراد دارای سابقه ژنتیکی
- اختلالات غده هیپوفیز، غده فوقکلیوی یا غده تیروئید
- افراد با مقاومت در برابر انسولین
- افرادی که برای درمان اندومتریوز از دارو استفاده میکنند.
- افرادی که از استروئیدهای آنابولیک یا کورتیکو استروئیدها استفاده میکنند.
تشخیص موهای زائد هورمونی
پزشک ابتدا با گرفتن شرح حال و پرسیدن درباره سایر علائم به دنبال یافتن علت رشد موهای زائد در شما میگردد. در مرحله بعد درمورد داروهای مصرفی از شما میپرسد و سپس برای شما آزمایش خون درخواست میکند تا سطح هورمونها را در بدن شما بسنجد. همچنین سونوگرافی اولتراسوند و MRI برای بررسی کیست تخمدان و تومور آدرنال ممکن است ضرورت پیدا کند.
درمان موهای زائد
دارو درمانی
- داروهای خوراکی ضدبارداری: قرصهای ضدبارداری یا دیگر داروهای هورمونی ضدبارداری حاوی استروژن و پروژسترون، از طریق مهار تولید آندروژن منجر به درمان پر مویی (هیرسوتیسم) میشوند. داروهای خوراکی ضدبارداری معمول ترین درمان پر مویی (هیرسوتیسم) در زنانی هستند که قصد باردار شدن ندارند.
- ضد آندروژنها: این نوع از داروها از باند شدن آندروژنها به رسپتورها ممانعت به عمل میآورند. معمول ترین داروی ضدآندروژن مورد استفاده در درمان پر مویی (هیرسوتیسم) داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) است.
- کرم موضعی: افلورنیتین (وانیکا) یک کرم تجویزی مخصوص موهای زائد صورت در زنان است. این کرم مستقیماً بر روی ناحیه مورد نظر از پوست صورت زده میشود و کمک به کند شدن رشد موهای جدید میکند و لیکن منجر به از بین رفتن موهای فعلی و موجود نمیشود. دو ماه زمان لازم است تا این دارو عمل کند و در صورتیکه فرد به مدت ۸ هفته از این دارو استفاده نکند، رشد موها به همان میزان قبل از درمان بازمیگردد.
حذف موی زائد
روشهای برداشتن مو، روشهایی غیر پزشکی برای کنترل موهای زائد یا ناخواسته است. این روشها، همان روشهای از بین بردن مو هستند که بسیاری از خانمها برای حذف موی پاها، خط بیکینی و زیر بغل خود استفاده میکنند.
- اپیلاسیون، اصلاح و استفاده از موبر: اگر دچار پرمویی هستید، ممکن است به روشهایی مانند اپیلاسیون، تراشیدن مو و استفاده از موبرها، بیشتر نیاز داشته باشید. همه این روشها بسیار مقرونبهصرفه هستند و بلافاصله اثرگذارند؛ اما لازم است دائماً انجام شوند.
- لیزر موهای زائد: لیزر موهای زائد شامل استفاده از اشعه نور متمرکز، برای آسیب رساندن به فولیکولهای مو است. فولیکولهای آسیبدیده نمیتوانند مو تولید کنند و موهایی که در حال حاضر وجود دارند نیز میریزند. اگر لیزر موهای زائد، به اندازه کافی انجام شود میتواند نتایجی دائمی یا تقریباً دائمی به همراه داشته باشد.
- الکترولیز: الکترولیز به معنای برداشتن مو با استفاده از جریان الکتریکی است. ازآنجاییکه در این روش، هر فولیکول مو بهصورت جداگانه سوزانده میشود جلسات این درمان میتواند طولانیتر شود.
هنگامی که در پوست آسیب دیده توسط لیزر جنسیس کوترا ، کلاژن سازی اتفاق بیفتد چین و چروک ها کم شده، پوست سفت تر و صاف تر خواهد شد. لیزر جنسیس کوترا که توسط دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان بکار گرفته میشود؛ ، مزیتهایی چون نتیجه گیری فوری، ماندگاری و درمان بدون درد را به همراه دارد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لیزر کل بدن چند جلسه است و چند دقیقه طول میکشد؟
تاریخ انتشار : 1401-05-21تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :صبا جولایی [ 1402-06-30 ]
من لیز مو زائد انجام دادم و جلسه پنجممه ولی واقعا خیلی عالیه به همه خانمها پیشنهاد میدم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .