دلایل ایجاد شوره صورت
پوست صورت، نازک ترین پوست در تمام بدن است، بنابراین نسبت به سایر بدن شکننده و آسیب پذیرتر است و خیلی سریعتر تحریک می شود. از سویی دیگر سرعت جایگزین شدن سلول های لایه بیرونی پوست صورت نسبت به سایر قسمت های بدن سریعتر است و بنابراین سرعت تجمع لایه سلولی پوست های مرده روی صورت بیشتر است. شوره صورت، یکی از عارضه های پوستی است که موضوعی نگران کننده به شمار می آید.
عوامل مختلفی موجب شوره صورت می شوند. ممکن است بر اثر عواملی مانند تماس مستقیم با نور خورشید (آفتاب سوختگی)، حساسیت های پوستی و … پوسته پوسته شود و می تواند نشانه وجود یک نوع بیماری مانند اختلالات در سیستم ایمنی بدن یا هر نوع بیماری دیگری باشد. همچنین عوامل دیگری از قبیل جوش ، خارش پوست یا هر عامل تحریک کننده دیگری می تواند باعث شوره صورت شود که باید به آن توجه کرد.
برای تشخیص و درمان بیماری های پوستی، همچنین حفظ زیبایی و جوانسازی پوست، بهترین راه، مراجعه به متخصص پوست و مو است. همشهریان گرامی! شما میتوانید در صورت نیاز، به کلینیک پوست، مو و لیزر دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز استفاده کنید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حاصل فرمایید.
دلایل ایجاد شوره صورت
پوست شما به طور معمول در معرض عناصر محیطی که می تواند سبب تحریک و آسیب به پوست شود قرار دارد. این عناصر عبارتند از خورشید، باد، گرما، خشکی و رطوبت بیش از حد. شوره صورت همچنین می تواند به علت یک بیماری در جای دیگری از پوست، ایجاد شود که این نوع پوسته پوسته شدن اغلب با خارش همراه است. شرایطی که ممکن است موجب شوره صورت شود عبارتند از:
- واکنش های آلرژیک
- اختلالات سیستم ایمنی
- سرطان و درمان سرطان
- بیماری های ژنتیکی: از جمله یک اختلال پوستی نادر به نام سندرم پوست اندازی acral که باعث پوسته پوسته شدن بدون درد در سطحی ترین لایه پوست می شود.
- نوعی بیماری قارچی در انگشتان پای ورزشکاران
- درماتیت آتوپیک ( اگزما )
- درماتیت تماسی
- لنفوم پوستی سلول های T
- خشکی پوست
- تعریق
- خارش در سوار کاران
- بیماری کاوازاکی: بیماری کاوازاکی بیماری است که باعث التهاب عروق در سراسر بدن به خصوص عروق کرونرقلب میشود. بیماری کاوازاکی یکی از علل عمده بیماری قلبی در دوران کودکی می باشد.
- عوارض جانبی دارو
- پمفیگوس: از بیماریهای نادر پوستی، با علت نقص در سیستم ایمنی بدن محسوب شده، پوست و غشاهای مخاطی را در بر می گیرد.
- پسوریازیس : بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. با علائم: لکههای قرمز روی پوست، نقاط کوچک پوسته پوسته شده، پوست خشک و ترک خورد، خارش و سوزش خود را نشان می دهد.
- عفونت قارچی (بدن)
- عفونت قارچی (پوست سر)
- تب مخملک
- درماتیت سبوره ای: نوعی التهاب پوست است که اغلب مزمن و عودکننده است و بیشتر در پوست سر و صورت دیده میشود. درماتیت سبورئیک معمولاً با شوره سر همراه است.
- عفونت استاف
- سندرم استیونز جانسون: بیماری نادر در پوست و مخاط بدن است که بر اثر عفونت یا داروهای آلرژیزا ایجاد میشود.
- آفتاب سوختگی
- سندرم شوک توکسیک: نوعى مسمومیت حاد و تهدیدکننده حیات است که با تب، افت فشار، اختلال عملکرد در چندین ارگان و پوستهریزى در ابتداى دوره نقاهت مشخص مىشود.
تشخیص شوره صورت
در بیشتر بیماران هیچ نیازی به انجام آزمایش های خون، ادرار یا حساسیت نیست. در موارد نادری که این بیماری مزمن شده و به درمان جواب نمی دهد، نمونه برداری از پوست (بیوپسی) یا سایر تست های آزمایشگاهی برای رد کردن احتمال سایر بیماری ها ممکن است ضرورت پیدا کند.
مراقبت های شوره صورت
- دوش کوتاه با آب ولرم: محدود کردن دوش یا حمام بین 5-10 دقیقه می تواند به جلوگیری از خشک شدن بیشتر پوست کمک کند. همچنین سعی کنید به جای آب داغ از آب گرم یا ولرم استفاده کنید زیرا آب داغ به سرعت چربی پوست را می گیرد.
- آب زیادی بنوشید: نوشیدن آب کافی هر روز می تواند به مرطوب نگه داشتن پوست و جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست کمک کند. نوشیدن آب زیاد به ویژه برای جلوگیری از کم آبی در افراد مبتلا به آفتاب سوختگی، بسیار مهم است.
- از مرطوب کننده هوا استفاده کنید: از یک رطوبت ساز هوا به ویژه اتاقی که بیشترین زمان خود را در آن می گذرانید استفاده نمایید. همچنین از نشستن مستقیم در مقابل منبع گرما، مانند آتش یا بخاری و شومینه خودداری نمایید.
- نوشیدن شیر: شیر می تواند التهابات را تسکین دهد. یک رژیم غذایی شامل شیر می تواند باعث درمان پوسته پوسته شدن پوست شود.
- در معرض آفتاب شدید یا باد و هوی خشک قرار نگیرید و حتی الامکان صورت خود را برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست (skin scaling) بپوشانید.
- از پوشاندن صورت با کرم های آرایشی سنگین اجتناب کنید. این کار نه تنها پوسته ریزی صورت شما را پنهان نمی کند، بلکه ظاهر نامناسبی نیز به آن می بخشد.
- از جدا کردن پوسته ها از صورت اجتناب کنید.
- از مصرف محصولات بهداشتی و آرایشی حاوی الکل و عطر اجتناب کنید.
- برای تمیز کردن صورت از شوینده های ملایم استفاده کنید.
- برای خشک کردن صورت از یک حوله نرم استفاده کنید.
- کمبود امگا ۳ و ویتامین E می تواند زمینه خشک شدن پوست را فراهم کند. پس از غذاهای حاوی امگا ۳ و ویتامین E بیشتر استفاده کنید.
درمان شوره صورت
برای درمان شوره ی صورت اغلب از محصولات موضعی که حاوی اسیدسالیسیلیک و هیدروکورتیزون هستند استفاده می شود. از بین بردن چربی اضافی سطح پوست و پاک کردن پوست صورت از سلول های مرده نکته ی بسیار مهمی می باشد که با استفاده از شوینده و تونرهای تخصصی قابل انجام می باشد. کرم و پمادهای ساخته شده از گوگرد نیز در بعضی شرایط خاص تجویز می شوند و متناسب با علائم، شدت بیماری و شرایط عمومی فرد مبتلا می توان از کرم های ضدقارچ، داروهای خوراکی و کورتیکواستروئیدها نیز استفاده نمود.
در صورت ابتلا به شوره ی صورت می توانید در کنار روند درمان تخصصی پس از علت یابی، از کرم های مراقبتی که معمولا حاوی آلوئه ورا و روغن های طبیعی مفید مانند روغن نارگیل هستند نیز برای کاهش علائم پوستی خود استفاده کنید. البته نباید از روغن های طبیعی به صورت مستقیم و بدون مشورت با پزشک بر روی پوست استفاده کرد؛ زیرا احتمال بروز علائم آلرژیک افزایش می یابد.
همچنین توجه داشته باشید که استفاده ی منظم از مرطوب کننده های مناسب، تونرهای مرغوب، ورزش کردن و دوری از استرس نیز نقش مهمی بر کنترل علائم شوره ی صورت داشته و از بروز مجدد علائم این بیماری نیز جلوگیری می کنند.
امروزه حجم کم موها یا تاسی به دلیل ریزش مو به یکی از دغدغه های اساسی افراد در مورد ظاهرشان بدل شده است. اگر چه در برخی موارد انواع روشهای درمانی برای ریزش مو ممکن است موثر نباشد؛ ولی در اغلب موارد، استفاده از شیوه های جدید درمانی از قبیل مصرف داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید ، و بکارگیری روشهایی مانند مزوتراپی، پی آر پی، هیر فیلر و ... میتواند موجب رضایت افراد از افزایش موهایشان باشد. اگر شما هم با ریزش مو مواجه هستید؛ میتوانید با مراجعه به مطب دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو در اصفهان، از مناسب ترین و بهترین روش درمانی استفاده نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :بهروز مغانلو [ 1402-12-12 ]
سلام خسته نباشین صورتم میخاره وشوره میده چیکارباید کرد
رضا یزدانی [ 1401-12-19 ]
سلام، عرض ادب من صورتم بین ابروهام و ریش صورتم خیلی شوره میزنه طوری که میخارونم بیشتر میشه میرم حموم تا دوسه روز نیستن بعد دوباره شروع میشه پوست سرم انگار یه لایه جدیددرست میشه خیلی بده حتی افسردگی گرفتم آیا مصرف سیگار یا قرص بی دو میتونه دلیلش باشه ممنون از توجه شما
آرزو اسماعیلی [ 1401-10-20 ]
چه نوع کرمی برای پوست خشک مناسب است
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .