علت ریزش مو در مردان و درمان آن را در این مطلب بخوانید
در ناحیه سر به طور متوسط یکصد هزار تار مو وجود دارد و هر مو به طور معمول هزار روز عمر میکند و بعد وارد مرحله استراحت شده و بعد از سه ماه ریزش می کند؛ اما در حالت نرمال وقتی که یک مو وارد مرحله ریزش می شود، موی کناری وارد مرحله رشد می شود. اگر تعداد ریزش بیش از صد تار مو در روز شد، غیر طبیعی تلقی شده و به تدریج فرد احساس کاهش مو و طاس شدن می کند. اغلب مردان با گذشت زمان، درجاتی از طاسی با الگوی مردانه را از خود نشان می دهند. طاسی آندروژنی اغلب اوقات به صورت تدریجی رخ می دهد؛ اما گاهی نیز ممکن است به سرعت در یک فرد بروز یابد. اگرچه انواع دیگر طاسی مانند آلوپسی آره آتا نیز با نسبت مشابه هم در زنان و هم مردان رخ می دهد، با این حال مهمترین علت ریزش مو در مردان طاسی آندروژنی است. در افرادی که سابقه طاسی را در اقوام و اعضای خانواده خود ذکر می کنند، بروز این حالت بیشتر است. به علاوه مردان چون سطح بالاتری از هورمون تستوسترون را دارند، بیشتر در معرض خطر ریزش موی آندروژنی قرار داشته و در سنین پایینتری دچار این مشکل می شوند. . روشهای زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارد که در ادامه ذکر میگردد.
امروزه حجم کم موها یا تاسی به دلیل ریزش مو به یکی از دغدغه های اساسی افراد به ویژه مردان در مورد ظاهرشان بدل شده است. اگر چه در برخی موارد انواع روشهای درمان ریزش مو در مردان و زنان ممکن است موثر نباشد؛ ولی در اغلب موارد، استفاده از شیوه های جدید درمانی از قبیل مصرف داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید ، و بکارگیری روشهایی مانند مزوتراپی، پی آر پی، هیر فیلر و ... میتواند موجب رضایت افراد از افزایش موهایشان باشد. اگر شما هم با ریزش مو مواجه هستید؛ میتوانید با مراجعه به مطب دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو در اصفهان، از مناسب ترین و بهترین روش درمانی استفاده نمایید.
علل ریزش مو در آقایان
عوامل ژنتیکی
عامل این نوع ریزش، ژنهایی هستند که شما از پدر و مادر خود دریافت کردهاید. بسته به سوابق خانوادگی شما، الگوی طاسی مردانه ممکن است در دوران نوجوانی آغاز شود. علاوه بر این که موهای شما نازک میشوند بلکه نرمتر، ظریفتر و کوتاهتر نیز میشوند.
مشکلات پزشکی
ریزش موقتی موها ممکن است علامت وجود برخی مشکلات پزشکی مانند کمخونی یا مشکلات تیروئیدی باشد. پیروی از یک رژیم غذایی کم آهن نیز ممکن است باعث نازک شدن موهای شما شود.
ریزش مو ممکن است جزء عوارض جانبی ناشی از مصرف برخی داروها نیز باشد. برخی داروهایی که برای بیماریهای زیر مصرف میکنید ممکن است باعث ریزش مو شوند:
- سرطان
- آرتروز
- افسردگی
- فشار خون بالا
- مشکلات قلبی
- پرتو درمانی یا شیمی درمانی نیز باعث ریزش شدید مو میشوند؛ اما معمولاً موها شما پس از اتمام درمان دوباره رشد خواهند کرد.
استرس و شوک
کاهش وزن ناگهانی و زیاد، شوکهای شدید عاطفی یا فیزیکی نیز ممکن است باعث ریزش مو تا چند ماه شوند.
عفونتها
مشکلاتی نظیر عفونتهای قارچی ممکن است باعث پوستهپوسته شدن سر و طاسی نقطهای شوند. این موها معمولاً پس از درمان دوباره رشد خواهند کرد.
سیستم ایمنی
این بیماری معمولاً در دوره کودکی شروع میشود. اگر اقوام نزدیک شما به این بیماری مبتلا باشند احتمال این که شما هم مبتلا شوید افزایش مییابد. سیستم ایمنی بدن شما به فولیکولهای مو حمله میکند و باعث ایجاد طاسیهای موضعی میشود. این بیماری درد ندارد و مسری هم نیست. ممکن است موها شما دوباره رشد کنند اما باز هم دچار ریزش خواهند شد.
علائم ریزش مو
شایعترین نشانهها و علائمی ریزش مو عبارتند از:
- کنده شدن راحت موها به هنگام کشیدن
- تجمع مقدار زیادی مو در موگیر چاه بعد از استحمام
- جدا شدن مقدار زیادی مو هنگام بستن یا شانه کردن موها
- ریختن تعداد زیادی مو بر روی بالشت بعد از خواب شبانه
انواع الگوی ریزش مو در مردان
۱. آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا (طاسی منطقهای یا ریزش موی سکهای) یک اختلال خودایمنی است که باعث ریزش مو میشود. این نوع آلوپسی معمولاً بهصورت لکههای گرد یا بیضیشکل روی پوست سر یا سایر نقاط بدن که مو دارند (همچون ریش، ابروها یا مژهها) ظاهر میشود.
برخی از انواع آلوپسی آره آتا عبارتاند از آلوپسی توتالیس، آلوپسی یونیورسالیس، آلوپسی باربا، آلوپسی افیازیس.
۲. آلوپسی سیکاتریس سانتریفیوژ مرکزی (آلوپسی اسکار)
آلوپسیهای اسکار گروهی از اختلالاتی هستند که فولیکول مو را از بین میبرند، آن را با بافت اسکار جایگزین میکنند و باعث ریزش دائمی مو میشوند. در این نوع آلوپسی اسکار، ریزش مو از قسمت میانی پوست سر شروع میشود، سپس بهآرامی به سمت بیرون منتشر میشود.
۳. آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی (آلوپسی اسکار)
آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی (FFA) نوعی از آلوپسی اسکار است که در آن فولیکول مو تخریب میشود و با بافت اسکار جایگزین میشود. در این نوع آلوپسی، موهایی که در جلوی سر قرار دارند میریزند. این ریزش مو میتواند روی ابروها هم تأثیر بگذارد.
۴. لیکن پلانوپیلاریس (آلوپسی اسکار):
لیکن پلانوپیلاریس شامل سفید شدن قسمتهایی از پوست سر است و بیشتر در طرفین، جلو و قسمت پشتی سر مشهود است.
سایر انواع آلوپسی شامل تلوژن افلوویوم، آناژن افلوویوم، آلوپسی کششی، تریکوتیلومانیا و آلوپسی آندروژنیک هستند.
درمان ریزش مو
1. روشهای تقویتی
- ماینوکسیدیل: شامپو یا محلول ماینوکسیدیل را هر روز روی پوست سرتان بمالید. این دارو ممکن است عوارض جانبی مانند تحریک پوست سر و ایجاد آکنه داشته باشد. عوارض جانبی دیگری که به ندرت رخ میدهد، تپش قلب و تاری دید است.
- فیناستراید: یک قرص تجویزی است که ممکن است به کند شدن ریزش مو کمک کرده و باعث رشد موی جدید شود. این دارو بیشتر برای آقایان تجویز میشود و در آقایان زیر ۶۰ سال تأثیرگذاری بالاتری خواهد داشت.
- ویتامین درمانی: پکیج درمانی است که شامل انواع ویتامین های مناسب برای رشد و تقویت مو است و از ریزش مو جلوگیری میکند و باید حتماً طبق نظر پزشک مصرف شود.
2. مزوتراپی
مزوتراپی مو یک روش غیر تهاجمی است که در آن ترکیب های خاصی در لایه های سطحی پوست تزریق میشود. این مواد در زیر لایه اپیدرم پوست تزریق شده تا به بافت هدف برسند. مزوتراپی باعث تحریک لایه مزودرم شده و طیف گستردهای از علائم و ناراحتی ها را برطرف مینماید. ترکیب تزریقی میتواند شامل مواد بسیاری باشد که بر اساس نیاز افراد، میتوان آن را برای هر بیماری بهصورت خاص تهیه نمود. ترکیب این مواد تزریقی میتواند شامل: مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک و کوآنزیم ها باشد.
3. لیزر تراپی
لیزرتراپی یکی دیگر از راههای درمان ریزش مو و تقویت مو لیزر تراپی یا لیزر سرد است که با سطح انرژی و جریان کم و اثر بخشی بالا صورت میگیرد. در این روش، جراحی انجام نخواهد شد و به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میشود و باعث میشود موها ضخیم تر، با کیفیت ساقه اضافه، بدون ریزش و براق تر شود.
4. پی آر پی
پی آر پی، پلاسمای غنی شده از پلاکت است. این روش یکی از روشهای مؤثر بر تقویت مو میباشد. در این روش مو و سلول درمانی که یک فراورده خونی است و به حالت استراحت رفته است، با تزریقات کوچک و محلول درمانی دوباره باعث میشود تحریک و جوانی خود را به دست آورد و به جز پلاکت خون چیز دیگری وارد بدن نمیشود و فاکتور رشد تغلیظ شده در رشد موی جدید و پر پشت شدن آن تأثیر بسزایی دارد و یکی از راههای درمان ریزش مو است.
5. کاشت مو
کاشت مو روشی است که در آن جراح پلاستیک یا پوست، مو را به ناحیه طاس سر منتقل میکند. جراح، معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر میبرد. کاشت مو در مطب پزشک و تحت بیحسی موضعی انجام میشود.
سفيد سازی بیکینی با ليزر اندولیفت در اصفهان توسط دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو، انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با مطب دکتر عندلیب از طریق تماس با شماره تلفن 36260819 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ماینوکسیدیل چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-12-10تاریخ بروز رسانی : 1401-04-02 -
چند جلسه مزوتراپی برای تقویت مو لازم است؟
تاریخ انتشار : 1402-03-07تاریخ بروز رسانی : 1402-03-17 -
درمان ریزش مو با فیناستراید
تاریخ انتشار : 1401-01-15تاریخ بروز رسانی : 1401-04-01 -
ریزش موی آندروژنیک در زنان
تاریخ انتشار : 1400-12-20تاریخ بروز رسانی : 1401-04-01 -
پیشگیری، علائم و تشخیص ریزش مو
تاریخ انتشار : 1400-12-08تاریخ بروز رسانی : 1401-04-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد حسین [ 1402-07-13 ]
سلام من ۳۵ ساله هستم قسمت جلوی سرم و کنار شقیقه هام کم شده و احساس می کنم خط رویش مو هام عقب رفته.موهام کم پشته البته دارو هم مصرف میکنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .