علت و درمان زخم و پوسته پوسته شدن سر
بسیاری از بیماریهای مختلف پوستی، روی پوست سر تأثیر می گذارد. پوسته های موجود روی پوست سر باعث خارش پوست می شوند و شامل تکه های حساسی از پوست سر هستند. هنگامی که این پوسته ها روی سر فرد باشند، فرد دائماً آنها را می خاراند؛ اما این تنها باعث بدتر شدن عارضه می شود. استفاده از درمان مناسب برای پوسته پوسته شدن سر کمی چالش برانگیز است؛ زیرا این عارضه می تواند به علت مشکلات سلامتی مختلفی اتفاق بیفتد. قبل از درمان پوسته پوسته شدن سر باید با پزشک مشورت کنید. دلیل بروز زخم و پوسته پوسته شدن میتواند استرس، شرایط آب و هوایی، نحوه مراقبت از موها، میزان شستشو و میزان حرارت آب، نوع شامپو، شانه نکردن موها به صورت مرتب، برخی بیماریها و مواردی از این دست باشد.
برای تشخیص و درمان بیماری های پوستی، همچنین حفظ زیبایی و جوانسازی پوست، بهترین راه، مراجعه به متخصص پوست و مو است. همشهریان گرامی! شما میتوانید در صورت نیاز، به کلینیک پوست، مو و لیزر دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز بهره مند شوید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.
علل زخم و پوسته پوسته شدن سر
بیماری های خاصی که می توانند سبب پوسته پوسته شدن شوند عبارتند از:
- نوعی بیماری قارچی در انگشتان پای ورزشکاران
- درماتیت آتوپیک ( اگزما )
- درماتیت تماسی
- لنفوم پوستی سلول های T
- خشکی پوست
- تعریقزیاد
- خارش در سوار کاران
- بیماری کاوازاکی: بیماری کاوازاکی بیماری است که باعث التهاب عروق درسراسر بدن به خصوص عروق کرونرقلب میشود. بیماری کاوازاکی یکی از علل عمده ی بیماری قلبی در دوران کودکی می باشد.
- عوارض جانبی دارو
- پمفیگوس: از بیماریهای نادر پوستی، با علت نقص در سیستم ایمنی بدن محسوب شده، پوست و غشاهای مخاطی را در بر می گیرد.
- پسوریازیس : بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. با علائم: لکههای قرمز روی پوست، نقاط کوچک پوسته پوسته شده، پوست خشک و ترک خورد، خارش و سوزش خود را نشان می دهد.
- عفونت قارچی (بدن)
- عفونت قارچی (پوست سر)
- تب مخملک
- درماتیت سبوره ای: نوعی التهاب پوست است که اغلب مزمن و عودکننده است و بیشتر در پوست سر و صورت دیده میشود. درماتیت سبورئیک معمولاً با شوره سر همراه است.
- عفونت استاف
- سندرم استیونز جانسون: بیماری نادر در پوست و مخاط بدن است که بر اثر عفونت یا داروهای آلرژیزا ایجاد میشود. علائم آن شامل: تب، رینیت، التهاب پوست، جوش های دردناک در داخل دهان، لبها و آلت تناسلی
- آفتاب سوختگی
- سندرم شوک توکسیک: نوعى مسمومیت حاد و تهدیدکننده حیات است که با تب، افت فشار، اختلال عملکرد در چندین ارگان و پوستهریزى در ابتداى دوره نقاهت مشخص مىشود.
علائم زخم و پوسته پوسته شدن سر
شوره سر با توجه به شدت آن ممکن است علائم زیر را ایجاد نماید:
- قرمزی پوست سر
- پوسته پوسته شدن
- خشک شدن پوست سر
- احساس سوزش و خارش
- ریزش مو
تشخیص زخم و پوسته پوسته شدن سر
اگر پزشک نتواند با شرح حال و معاینه ی فیزیکی علت خارش را تشخیص دهد نیاز خواهد بود تا بیمار تحت چندین آزمایش قرار بگیرید. این آزمایش ها عبارتند از:
- آزمایش خون: می تواند نشان دهنده ی بیماری زمینه ای باشد.
- بررسی عملکرد تیروئید: می تواند بیماری های تیروئیدی را رد کند.
- تست پوستی: برای شناسایی وجود حساسیت نسبت به موارد مختلف
- تراشیدن پوست و یا تهیه بیوپسی (نمونه ی زنده) از آن برای شناسایی عفونت
روشهای درمان زخم و پوسته پوسته شدن سر
درمان خارش سر به علت آن بستگی دارد. محصولات مو و پوست سر، چه دارویی و چه غیر دارویی، به صورت محلول، فوم، ژل، اسپری، پماد و روغن در دسترس هستند. برخی از آنها در فرمولاسیونهای قوی تر با نسخه در دسترس هستند. برخی از داروهایی که ممکن است برای درمان پوسته پوسته شدن و خارش سر استفاده شوند، عبارتند از:
- شامپوهای پیریتیون روی (DermaZinc، Head & Shoulders و دیگران). اینها حاوی عامل ضد باکتری و ضد قارچ روی پیریتیون هستند.
- شامپوهای مبتنی بر قیر (Neutrogena T/Gel، شامپو زغال سنگ 18 Scalp و غیره). قطران زغال سنگ سرعت مرگ و پوسته پوسته شدن سلولهای پوست روی سر را کاهش میدهد.
- شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک (شامپو ضد شوره جیسون، Baker P&S و غیره). این محصولات به از بین بردن پوسته پوسته شدن کمک میکنند.
- شامپوهای سلنیوم سولفید (Head & Shoulders Intensive، Selsun Blue و غیره). اینها حاوی یک عامل ضد قارچ هستند.
- شامپوهای کتوکونازول (ضد شوره نیزورال): این شامپو برای از بین بردن قارچهای ایجاد کننده شوره سر که روی پوست سر زندگی میکنند در نظر گرفته شده است.
- شامپوهای فلوسینولون (Capex، Derma-Smoothe/FS و غیره). این محصولات حاوی یک کورتیکواستروئید برای کمک به کنترل خارش، پوسته پوسته شدن و تحریک است.
زمان مراجعه به پزشک
با وجود چنین طیف وسیعی از دلایل زخم و پوسته پوسته شدن پوست سر و خارش، لازم است که هر چه سریعتر منبع مشکل پوستی خود را پیدا کنید. در موارد زیر باید با یک پزشک صحبت کنید:
- خیلی دردناک یا خارش دار باشد.
- بعد از چند روز از بین نرود.
- دوباره عود کند یا بدتر شود.
- روی سر بچههای کوچک باشد.
- تب به وجود آید.
- پوست سر متورم شود.
- نشانههایی مبنی بر عفونت وجود داشته باشد مثل خارج شدن خونابه از زخمها
- اشخاص مبتلا به زخم پوست سر در حال دیالیز یا درمان سرطان باشند.
سفيد سازی بیکینی با ليزر اندولیفت در اصفهان توسط دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو، انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با مطب دکتر عندلیب از طریق تماس با شماره تلفن 36260819-031 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
رفع رنگدانه های پوستی با لیزر درمانی
تاریخ انتشار : 1402-01-24تاریخ بروز رسانی : 1402-02-04 -
ترک پوستی یا استریا چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-12-22تاریخ بروز رسانی : 1403-06-30 -
انگل دمودکس مایت چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-08-26تاریخ بروز رسانی : 1401-08-28 -
شپش سر در کمین شماست
تاریخ انتشار : 1394-11-29تاریخ بروز رسانی : 1400-11-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :ابوالفضل انجم شعاع [ 1402-02-25 ]
سلام پسرم یک سال ونیم داره سرش خودبه خود زخم شده نشانه چیست
ق د [ 1401-07-23 ]
همه بیماری های پوست سر که خارش دارن و در اثر خارش و سزش پوست سر زخم میشه حتما قارچ نیستن یکیش بیماری ارثیه و قابل سرایت نیست و شبیه قارچ هست ولی اکثرا از این موضوع بی خبر هستن و داروی بیماری قارچ سر رو استفاده میکنن . این بیماری اسمش صدفیه ضمنا دور ای هست حتی اگه دنبال درمان نباشه شخص بیمار خود به خودی در جاهای مختلف سر ظاهر میشه و از بین میره به مرور . این یکی از موادری بیماری سر هست که پس از دورهای مختلف مراجعه به پزشکان مختلف و خوردن داروهایی که ربطی به بیماری صدفی نداشت رو خودم تجربه کردم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .