چگونه جوشهای سرسیاه را از بین ببریم؟
جوش صورت از شایعترین مشکلات پوستی است که عوامل مختلفی ممکن است یک فرد را مستعد آن کند. به طور معمول، موها از فولیکولهای موی منافذ، رشد میکنند و غدد سباسه تولید کننده چربی زیر آنها قرار میگیرند. هنگامی که این منافذ مسدود میشوند، سلولهای پوست مرده در منافذ باز با اکسیژن هوا واکنش نشان میدهند، سیاه میشوند و جوش سر سیاه را تشکیل میدهند. ضایعات دیگر آکنه یا جوش معمولاً بسته میشوند؛ اما در جوشهای سرسیاه، پوست اطراف منافذ مسدود شده باز میشود و ورود هوا به داخل آنها باعث میشود که چربی سبوم یا سلولهای مرده پوست اکسید شوند و به رنگ سیاه یا گاهی زرد در آیند.
جوش سرسیاه معمولاً در نواحی مانند صورت، پشت، گردن، قفسه سینه، بازوها و شانهها ایجاد میشوند. تا به امروز روشهای متعددی برای رفع مشکلات پوستی از جمله جوش های سر سیاه ارائه شده است که در ادامه ذکر می گردد.
علل جوش های سر سیاه
برخی از عوامل که احتمال ایجاد شدن جوش سر سیاه را افزایش میدهند عبارتند از:
- تولید چربی بیش از حد در بدن
- تجمع باکتریهای آکنه روی پوست
- تحریک فولیکولهای مو زمانی که سلولهای مرده پوست به طور طبیعی از روی سطح پوست نمیریزند.
- تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی، در زمان عادت ماهیانه و در هنگام استفاده از قرصهای ضدبارداری باعث افزایش چربی تولیدشده در بدن میشوند.
- مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم و آندروژن نیز باعث ایجاد جوش سر سیاه میشود.
علائم جوش های سر سیاه
علامت اصلی جوش سرسیاه شامل یک ضایعه کوچک و تیره است. جوش سر سیاه یکی از علائم آکنه پوستی میباشد؛ اما به علت این که در اثر منافذ باز شده ایجاد میشوند، تا حدی از سایر ضایعات آکنه متفاوتند. جوشهای سر سیاه عفونی نیستند، این بدان معنی است که این نوع جوشها آلوده نیستند و همانند کورکها و پوسچول ها باعث درد و ناراحتی نخواهند شد. جوشهای سرسیاه بافتی برآمده دارند؛ اما نسبت به کورکها کمی مسطحتر هستند. تغییر ظاهر ناشی از جوشهای سر سیاه میتواند منجر به بروز ناراحتی و برخی مشکلات روانی یا اجتماعی در افراد گردد.
تشخیص جوش سر سیاه
تشخیص جوش سر سیاه به ندرت نیاز به مراجعه به پزشک دارد مگر اینکه آکنه شدید نیز به طور همزمان وجود داشته باشد. جوش سر سیاه را به راحتی میتوانند از روی ظاهر شناسایی کرد و تشخیص داد.
روش های کلینیکی برای درمان جوش سر سیاه
- درمانهای تجویزی: اسید آزلائیک، سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید هم به صورت آزاد و بدون نسخه و هم با تجویز پزشک جهت آکنههای غیر عفونی به فروش میرسند. این درمان جوشهای سر سیاه موضعی هستند و به طور مستقیم به پوست اعمال میشود. داروهای تجویزی که حاوی ویتامین A هستند، از قبیل ترتینوئین ، تازاروتن و آداپالن، ممکن است جهت جلوگیری از مسدود شدن فولیکولهای مو و ترمیم سریعتر سلولهای پوست استفاده شوند.
- لیزر درمانی : در این روش درمان جوش سر سیاه پرتوهای لیزر وارد لایه های زیرین پوست میشوند و باکتری ها و چربی های اضافی را از بین میبرند.
- لایه برداری تخصصی با مواد شیمیایی قوی : در این روش مواد شیمیایی با خاصیت لایه برداری و پاک کنندگی قوی روی پوست قرار میگیرند و بعد از گذشت چند دقیقه برداشته میشود. با این روش سلول های مرده که باعث تیرگی پوست و جوش های سر سیاه شده بودند از بین میروند و لایه پوستی سالم نمایان میشود.
- تخلیه جوش های سر سیاه : گاهی اوقات نیز میتوان از روش تخلیه و در آوردن جوشسر سیاه استفاده کرد که توسط متخصص پوست و دستگاه های مخصوص انجام میشود .
- روش میکرودرم ابریژن : این روش در واقع به نوعی سمباده کشیدن پوست معروف است که در آن لایه سطحی پوست را به وسیله دستگاه سمباده میکشند تا منافذ بسته پوست که سبب ایجاد جوش های سر سیاه شده اند، باز و تخلیه شوند.
- میکرونیدلینگ: در این روش با استفاده از سوزن های مخصوصی بافت مرده پوست به طور کلی خراشیده و تخریب می شود. بعد از تخریب لایه خارجی پوست توسط میکرونیدلینگ، سطح پوست با زخم پوسیده می شود. یک لایه خارجی پوست به طور کامل میریزد و حذف می شود، بعد از طی شدن این مراحل، لایه سطحی پوست شما به طور کلی نو شده است که شفافیت و طراوت آن کاملا ملموس است.
پیشگیری از ایجاد جوشهای سرسیاه
برای پیشگیری از ایجاد این عارضه، موارد زیر را رعایت کنید:
- شستشوی مرتب: همیشه پیش از خواب و پس از بیدار شدن، صورت خود را بشویید تا ساختارهای چربی جمع شده در آن از بین بروند. دقت داشته باشید که شستشوی بیشتر از دوبار در روز، میتواند موجب تحریک پوست و بدتر شدن آکنه گردد. سعی کنید برای شستشوی پوست خود، از مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا باعث قرمزی و تحریک پوستتان نشود. بعضی از مواد شوینده مخصوص آکنه، دارای مواد ضد باکتری بوده که باعث از بین بردن باکتریهای آکنه میشوند.
- استفاده از محصولات بدون روغن: استفاده از هرگونه محصول دارای چربی، میتواند به ایجاد جوشهای سرسیاه جدید کمک کند. برای پیشگیری از ایجاد جوشهای سرسیاه، یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت، میتوانید از لوازم آرایشی، لوسیونها و کرمضد آفتاب بدون روغن استفاده نمایید.
- استفاده از محصولات لایه بردار: استفاده از اسکرابهای لایه بردار و ماسکهای لایه بردار پوست، باعث از بین رفتن سلولهای مرده پوست شده و میتواند به کاهش جوشهای سرسیاه نیز کمک کند. در صورتی که قصد استفاده از این قبیل محصولات را دارید، در نظر داشته باشید محصولی را انتخاب کنید که با پوستتان سازگاری داشته و باعث تحریک آن نشود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نحوه و دوره مصرف قرص داکسی سایکلین برای جوش
تاریخ انتشار : 1402-02-10تاریخ بروز رسانی : 1402-02-20 -
جوش کیستی یا آکنه کیستیک چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-12-10تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20 -
قرص ایزوترتینوئین برای جوش
تاریخ انتشار : 1400-12-12تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
برای پیشگیری از ایجاد جای جوش چه کنیم؟
تاریخ انتشار : 1394-09-17تاریخ بروز رسانی : 1400-11-05 -
علت و درمان جوشهای التهابی چیست ؟
تاریخ انتشار : 1394-09-05تاریخ بروز رسانی : 1400-11-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :کریمی [ 1402-08-12 ]
سلام من 15 سالمه چندوقتی هست جوش های بزرگ روی بینی دیده میشه که تاحالاندیدم این مدلی با لیزر خوب نمیشه ؟ نمیدونم چکار کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .