لیزر موهای زائد
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / اسکار و آکنه / سابسیژن روشی مؤثر برای درمان جای جوش عمیق

سابسیژن روشی مؤثر برای درمان جای جوش عمیق

اسکار یا جوشگاه بافتی است که به دلیل التهاب و یا آسیب قبلی در ناحیه پوست ایجاد شده است و منظره نامطلوبی بر روی پوست ایجاد نموده و از نظر زیبایی ایجاد اشکال نماید. التهاب های پوستی از قبیل آبله مرغان، جوش جوانی، اسکار سوختگی درجه 3، محل گزش حیوانات، محل برش جراحی قبلی و عفونت های عمقی پوست می توانند ایجاد اسکار نمایند. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دانش زیبایی، درمان این اسکارها غیر ممکن نیست. یکی از این روش‌های نوین درمانی، سابسیژن است. سابسیژن روشی به نسبت جدید است که در درمان‌های جوانسازی پوست ، آکنه، انواع اسکار و ضایعات آبله مرغان استفاده می‌شود. این تأثیرات از طریق افزایش جریان خون موضعی، بهبود جریان لنفاوی در محل و کمک به دفع سلول های مرده در ناحیه مبتلا اعمال می شود.

اغلب افراد به ویژه درنوجوانی و جوانی با ایجاد جوش های مزاحم بر روی پوست صورت و بدن خود مواجه می‌شوند. روشهای متعددی از قبیل دارو درمانی (داروهایی از قبیل ایزوترتینوئین )، سابسیژن ، لیزر تراپی و ... برای درمان جوش وجود دارد شما می‌توانید با مراجعه به دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست در اصفهان، درزمینه مناسب ترین و بهترین روش درمان جوش مشاوره بگیرید. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و تعیین نوبت با شماره تلفن 36260819-031 تماس بگیرید.

سابسیژن صورت چیست؟

سابسیژن یکی از روشهای درمان جای زخم و آکنه است. در این شیوه درمانی، پزشک با استفاده از یک وسیله تیز و برنده، قسمت آسیب دیده را که موجب از بین بردن و آسیب دیدن بافتهای سالم کناری هم میشود را برمیدارد. با انجام این کار، تولید کلاژن در منطقه مورد نظر چندین برابر افزایش یافته و جای زخم به مرور زمان بهبود یابد.

کاربرد سابسیژن

عمل سابسیژن (Subcision) ممکن است برای درمان‌های ذیل استفاده شود:

مزایای سابسیژن پوست

سابسیژن روشی مؤثر برای درمان جای جوش

انواع روش سابسیژن

سابسیژن دو نوع ابزار دارد:

  1. سوزن نوکور که مثل یک تیغ برنده است و براي اسکارهای کوچک و سطحی مناسب است.
  2. وسیله دوم کانولا است که به دلیل این که نوک تیز نیست مطمئن تر است و در عمق پوست وارد شده و در صورت برخورد با عروق و اعصاب زیر پوستی به آنها آسیب نرسانده و از کنار آنها عبور ميکند و در نتيجه در سطح وسیعی در زیر پوست توانایی مانور دادن داشته و کبودی ایجاد نخواهد کرد.

روش انجام سابسیژن

مرحله ۱: آماده سازی

قبل از انجام این عمل پوست باید به طور کامل پاک شده و جای زخم‌های مورد نظر، با استفاده از یک قلم به صورت دقیق، مشخص شود. بعد از آن بیحسی موضعی برای بیحس کردن پوست شما تزریق می‌شود.

مرحله ۲: انتخاب دستگاه سابسیژن

برای هر پوست و زخمی باید از سوزن‌های مخصوص استفاده کرد. درصورتی‌که سوزن اشتباهی برای وارد شدن به عمق پوست انتخاب شود، احتمال آسیب دیدن بافت سالم پوست زیاد می‌شود.

مرحله ۳: انجام عمل

سوزن انتخاب‌شده به آرامی وارد لایه‌های عمیق پوست شده تا اتصال بین بافت‌های آسیب‌دیده و سالم قطع شود. در این مرحله احساس سوزش در منطقه تحت درمان تا اندازه‌ای طبیعی است.

مرحله ۴: تمیز کردن جای زخم

برای جلوگیری از پیشروی خونریزی و تورم، پزشک باید از طریق فشار دادن جای زخم، خون باقی‌مانده را از زیر پوست خارج کند. بعد از آن جای زخم تمیز شده و برای جلوگیری از عفونی شدن آن، یک کرم آنتی بیوتیک تجویز می‌شود.

مراقبت های قبل از انجام سابسیژن

مراقبت های بعد از سابسیژن

  1. بعد از سابسیژن بیمار باید به مدت 24 تا 48 ساعت از تماس سوراخ ایجاد شده در طرفین صورت با آب جلوگیری کند و روی آنها پماد آنتی بیوتیک بزند.
  2. طی 48 ساعت ابتدایی پس از درمان استراحت نمایند. این کار موجب کاهش جریان خون و در نهایت کم شدن تورم می گردد.
  3. هنگام استراحت، خواب و دراز کشیدن در زیر سر خود 2 بالشت بگذارید.
  4. طی 2 روز اول بر روی نواحی دارای تورم کمپرس سرد قرار دهید این کار به کاهش تورم کمک کرده و تأثیر زیادی در کاهش ناراحتی و درد بعد از درمان دارد. البته افراد باید به این نکته توجه کنند که نباید پوست و یخ را برای مدت زمان طولانی در تماس مستقیم با هم قرار دهند. با این کار خونرسانی به پوست بسیار کاهش یافته و ممکن است به آن آسیب وارد شود. از همین رو بهتر است فرد اقدام به گذاشتن حوله ای تمیز میان پوست و کمپرس سرد کرده، آن را میان نقاط مختلف جابجا کرده و بیش از 30 ثانیه در یک ناحیه قرار ندهد.
  5. فرد باید برای مدت 4 هفته پس از سابسیژن از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید بپرهیزد با این کار از خطر ایجاد هایپرپیگمانتاسیون جلوگیری خواهد نمود. در صورت لزوم و به خصوص در فصل تابستان از کرم های ضدآفتاب بدون رنگ و با SPF50 و همچنین از کرم اکسید دو زنک استفاده نمایید.
  6. در چند روز ابتدایی پس از درمان از مصرف داروهای رقیق کننده خون همچون پروفن و آسپرین خودداری کنید.
  7. از بلند کردن وسایل سنگین، خم شدن و همچنین انجام ورزش های طاقت فرسا به مدت 2 روز خودداری نمایید. زیرا انجام این کار منجر به افزایش فشار خون و تورم بیشتر در مناطق تحت درمان می شود.

افراد منع از انجام سابسیژن

نکته مهمی که باید بدانید این است که انجام سابسیژن به همه افراد توصیه نمی‌شود؛ به همین دلیل قبل از اقدام برای استفاده از این شیوه درمانی باید با یک پزشک مشورت کنید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهد. با توجه به این مورد افرادی که در گروه‌های زیر قرار می‌گیرند، بهتر است از روش سابسیژن استفاده نکنند:

تعداد جلسات سابسیژن

پوست اشخاص با یگدیگر متفاوت است، بنابراین نمی توان برای همه افراد تعداد دقیقی از جلسات را در نظر گرفت. تعداد جلسات مورد نیاز برای سابسیژن به توانایی کلاژن سازی پوست، نوع فرورفتگی به وجود آمده و میزان عمق فرورفتگی آن بستگی دارد؛ اما برای درمان اسکارهای با عمق متوسط ۳ تا ۶ جلسه با فاصله زمانی یک ماهه لازم است.

هزینه انجام سابسیژن

به طور کلی هزینه ثابتی برای انجام این روش به منظور از بین بردن جای زخم و آکنه وجود ندارد؛ چراکه به عواملی نظیر تعداد جلسه، گستردگی منطقه تحت درمان و …بستگی دارد.

عوارض سابسیژن صورت

بیمارانی که دچار اختلالات خونی (لخته شدن یا خونریزی) هستند نمی‌توانند از این روش برای از بین بردن جای جوش استفاده کنند؛ چراکه خطر خونریزی در زمان درمان افزایش می‌یابد. علاوه بر این اگر در یک سال گذشته از رتینوئیدها به‌صورت خوراکی مصرف کرده‌اید ممکن است از تأثیر سابسیژن بر جای جوش بی‌نصیب بمانید؛ زیرا ریسک بهبود زخم را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. در ادامه چند مورد از معایب سابسیژن را باهم مرور می‌کنیم:

آراف فرکشنال ترمیا (ترمیا نانو ابلیتیو) که جدیدترین تکنولوژی آر اف می باشد؛ جزو تجهیزات کلینیک تخصصی دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان است. با توجه به تاثیر آراف ترمیا در بهبود و جوانسازی پوست، در صورت تمایل به اقدامات قابل انجام با ترمیا، میتوانید به این مرکز مراجعه نمایید. تلفن نوبت دهی و کسب اطلاعات بیشتر : 36260819-031


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :زینب [ 1402-08-02 ]
برادر من تو سن بلوغ جوش های ناجور و بدی بهش میزد الان که چند ساله گذشته تصمیم گرفت سابسیژن جای جوش رو انجام بده و تو دو جلسه انجام داد و بهتر شده

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465